Het lijkt al lang geleden dat we lekker in het zonnetje of onder het verkoelende bladerdak van onze hoogstamfruitbomen genoten hebben van een lekker stuk vlaai. Op dit ogenblik wordt er door de vrijwilligers hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor het nieuwe bakseizoen dat voor de deur staat.

    

"Wanneer wordt er weer gebakken in 't Bakkes" is een vraag die onze vrijwilligers dagelijks te horen krijgen en dit betekend dat 't Bakkes in heel korte tijd zijn plekje in de Weltense gemeenschap (en ver daar buiten) verworven heeft. 't Bakkes va Welte in de Loorenhof is in een jaar tijd uitgegroeid tot de plek waar je een keer per maand op zondagmiddag, genietend van een stuk vlaai, oude bekenden treft, nieuwe vriendschappen sluit, geniet van een prachtige lokatie in een schitterende omgeving, wegdroomt naar ver vervlogen tijden of juist gezellig meedeint op de nostalgische muziek van onze muziekanten. Je zou bijna zeggen: "Wat wil een mens nog meer?" 

Pak je agenda er maar bij en noteer de bakdagen in 2018. De poort gaat om 13 uur open en we sluiten om 17 uur. Behalve op de dagen dat de processie naar 't Bakkes komt dan zijn we al om 12 uur open.

Zondag     22 april, met muziek van de Waltina kapel

Maandag   21 mei, 2e Pinksterdag, Nationale Molendag met excursie

Zondag     10 juni, Sacramentsprocessie, met muziek van Bart Storcken en Co

Zondag     22 juli, met muziek van Paul van Loo

Zondag     26 augustus, Proeme vla

Zondag     23 september, met een optreden van The Coriovallum Pipe Band

Zondag      7 oktober, Processie met muziek van Miserabel

We bakken iedere bakdag verse vlaai van Limburgse Kollenberger speltbloem die we betrekken van de Weltermolen.
De oven stoken we met snoeihout uit de hoogstamboomgaard de Loorenhof en van de wilgen rond de Weltervijver.
Naargelang het seizoen gebruiken we het fruit uit onze boomgaard.
Op een bakdag bakken we gemiddeld 80 vlaaien en die gaan allemaal op.

Wij hopen dat we ook dit jaar weer een beetje geluk hebben met het weer en dat we je mogen begroeten in 't Bakkes va Welte.

Heb je een vraag of suggestie of wil je je als vrijwilliger aanmelden stuur dan even een mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en je krijgt per kerende post een reactie.

't Bakkes va Welte in de Loorenhof
de Doom 5
6419 CW Welten